Ohjelma

Hitpointin kaikessa ohjelmassa panostetaan aloittelijaystävällisyyteen ja matalaan kokeilukynnykseen Sankarin synty-teeman mukaisesti. Tule siis rohkeasti kokeilemaan ja tutustumaan! Myös kokeneille harrastajille löytyy pelattavaa ja haasteita, joten tervetuloa Hitpointiin jokaiselle tasapuolisesti!

Lauta- ja korttipelit

Tapahtumassa on tarjolla laaja valikoima lauta- ja korttipelejä sekä Mahjongia ja Go:ta pelattavaksi tuttujen tai ihan uusien pelikavereiden kanssa. Lautapelipisteen työntekijät neuvovat mielellään pelien valinnassa ja toimivat myös pelikavereina tarvittaessa. 

Lautapelialueella esitellään myös Hitpointin Lautapelisuunnittelukilpaluun osallistuvia pelejä. Tutustu pelisuunnittelukilpailun sääntöihin, ja tule kokeilemaan, tai osallistu vaikka itse!

Kuvat: Conikuvat.fi, Mikael Peltomaa

Roolipelit

Tracon Hitpointin roolipelivalikoimasta löytyy pelattavaa aikaisemmasta kokemuksesta riippumatta. Peliä pyynnöstä-pöydissä pyörii tapahtuman aikana lyhyitä kokeilupelejä joihin pääsee helposti mukaan kokeilemaan harrastusta, ja pidemmistä peleistä kiinnostuneille on tarjolla monenlaisia skenaarioita, joihin ilmoittautua mukaan. Mikäli pelinjohtaminen kiinnostaa, kurkista ohjelmahakuun!

Hitpointissa järjestetään myös skenaariokilpailu

Kuvat: Conikuvat.fi: Mikael Peltomaa, Nyymix, Mikael Peltomaa, Milla Köykkä

Freeform-roolipelit

Hitpointissa järjestetään tänäkin vuonna freeform-roolipelejä. Nämä roolipelit muistuttavat ensi näkemältä näyttelemistä tai improteatteria. Esiintymisen sijaan tavoite on voimakas sisäinen tunnekokemus. Freeformin tarinat keskittyvät tehokkaasti teemoihinsa ja etenevät TV-sarjan tavoin kohtaus kohtaukselta pelinjohtajan tiukassa ohjauksessa. Näissä peleissä harvoin näkee noppia, hahmolomakkeita, rekvisiittaa taikka roolivaatteita. Tyypillisesti freeform-pelit kestävät noin neljä tuntia ja peliin osallistuu 3-5 pelaajaa.

On sinulle uutta sitten pöytäroolipelit, liveroolipelit tai roolipelit yleensä, olet tervetullut pelaamaan kaikkiin freeform-peleihimme. Peleihin osallistuminen ei vaadi valmistautumista etukäteen. Roolipeliblogi LOKI on julkaissut kattavan tietopaketin Freeform-pelityylistä, mutta sitä ei tarvitse tuntea ennalta.

Freeform-pelinjohtajaksi Hitpointtiin

 

Figupelit

Hitpointissa pääsee tutustumaan myös erilaisiin miniatyyri- eli figupeleihin ja yleisesti figuharrastukseen. Tule tutustumaan, katselemaan ja kokeilemaan! Nähtävillä on mm.  X-Wing Miniatures Game –peli, jossa pääset taistelemaan Star Wars -universumin katkerissa sodissa,  FUBA, Jalkapalloa nerokkaasti mallintava suomalainen lautapeli, jonka selostetut ottelut ovat mahtavaa viihdettä, sekä Warhammer Fantasy Battlen maailmaan sijoittuva Mordheim -kaupunkitaistelupeli, jota pääsee katselemaan ja kokelemaan.

Kuvat: Conikuvat.fi, Ilona Vanhakartano, Mikael Peltomaa (2kpl)

Puheohjelma

Auditoriossa järjestetään aihepiiriin liittyvää puheohjelmaa koko tapahtuman ajan. Tarkempi kuvaus tarjolla olevista ohjelmista julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Mikäli olet kiinnostunut pitämään tapahtumassa ohjelmapuheenvuoron, heitä meille hakemusta ohjelmahakuun!

Ostoksia ja yhteistyökumppaneita

Tracon Hitpoint tarjoaa yhteistyökumppaneilleen mahdollisuuden esitellä tapahtumassa toimintaansa ja tuotteitansa. Mikäli hitpoint(a)racon.fi

Yhdistyspöydät

Yhdistyspöytien ääressä pääsee tutustumaan erilaisiin aihepiiriin liittyviin harrastekerhoihin ja seuroihin, sekä heidän järjestämiin tapahtumiin. Yhdistyspöydiltä voi löytää harrastusseuraa myös tapahtumien väliselle ajalle, ja toisaalta yhdistyspöytä Hitpointissa on myös yhdistykselle itselleen hyvä tilaisuus löytää uutta verta omaan porukkaan!

Myynti- ja käsityöläispöydät

Myyntipöydiltä löydät peli- ja fanituotteita, sekä aihepiiriin liittyviä käsitöitä ja taidetta myös kotiin viemisiksi. Mikäli sinulla on aihepiiriin liittyvä yritys tai muuta myyntitoimintaa, ole yhteydessä niin keskustellaan yhteistyöstä!

Kuvat: Conikuvat.fi: Mikael Peltomaa, Minna Köykkä, Niklas Kukkonen

Ikärajat ja -suositukset

Tapahtuma on ikärajaton. Joissain yksittäisissä ohjelmanumeroissa voi olla ikärajoja tai -suosituksia, joista ilmoitetaan ohjelmakuvaksen yhteydessä.