Ohjelma

Hitpointin kaikessa ohjelmassa panostetaan aloittelijaystävällisyyteen ja matalaan kokeilukynnykseen Sankarin synty-teeman mukaisesti. Tule siis rohkeasti kokeilemaan ja tutustumaan! Myös kokeneille harrastajille löytyy pelattavaa ja haasteita, joten tervetuloa Hitpointiin jokaiselle tasapuolisesti!

Ohjelmakarttaan tästä
 

Lauta- ja korttipelit

Tapahtumassa on tarjolla laaja valikoima lauta- ja korttipelejä sekä Mahjongia ja Go:ta pelattavaksi tuttujen tai ihan uusien pelikavereiden kanssa. Lautapelipisteen työntekijät neuvovat mielellään pelien valinnassa ja toimivat myös pelikavereina tarvittaessa. 

Lautapelialueella esitellään myös Hitpointin Lautapelisuunnittelukilpaluun osallistuvia pelejä. Tutustu pelisuunnittelukilpailun sääntöihin, ja tule kokeilemaan, tai osallistu vaikka itse!

Osaan peleistä on ennakkoilmoittautuminen, jonka voi tehdä ohjelmakartan ohjelmakuvauksien yhteydessä olevista napeista.

Kuvat: Conikuvat.fi, Mikael Peltomaa


Roolipelit

Tracon Hitpointin roolipelivalikoimasta löytyy pelattavaa aikaisemmasta kokemuksesta riippumatta. Peliä pyynnöstä-pöydissä pyörii tapahtuman aikana lyhyitä kokeilupelejä, joihin pääsee helposti mukaan kokeilemaan harrastusta. Pidemmistä peleistä kiinnostuneille on tarjolla monenlaisia skenaarioita, joihin ilmoittautua mukaan.

Pidempiin peleihin ilmoittaudutaan Konsti-sovelluksella, jossa ilmoittautumiset alkavat 4 tuntia ennen pelin alkamista.

Hitpointissa järjestetään myös skenaariokilpailu, johon osallistuvia skenaarioita päästään pelaamaan tapahtumassa.

Kuvat: Conikuvat.fi: Mikael Peltomaa, Nyymix, Mikael Peltomaa, Milla Köykkä

Freeform-roolipelit

Hitpointissa järjestetään tänäkin vuonna freeform-roolipelejä. Nämä roolipelit muistuttavat ensi näkemältä näyttelemistä tai improteatteria. Esiintymisen sijaan tavoite on voimakas sisäinen tunnekokemus. Freeformin tarinat keskittyvät tehokkaasti teemoihinsa ja etenevät TV-sarjan tavoin kohtaus kohtaukselta pelinjohtajan tiukassa ohjauksessa. Näissä peleissä harvoin näkee noppia, hahmolomakkeita, rekvisiittaa taikka roolivaatteita. Tyypillisesti freeform-pelit kestävät noin neljä tuntia ja peliin osallistuu 3-5 pelaajaa.

On sinulle uutta sitten pöytäroolipelit, liveroolipelit tai roolipelit yleensä, olet tervetullut pelaamaan kaikkiin freeform-peleihimme. Peleihin osallistuminen ei vaadi valmistautumista etukäteen. Roolipeliblogi LOKI on julkaissut kattavan tietopaketin Freeform-pelityylistä, mutta sitä ei tarvitse tuntea ennalta.

Peleihin ilmoittaudutaan ennakkoon. Ilmoittautuminen tehdään Konsti-sovelluksella, jossa ilmoittautumiset alkavat 4 tuntia ennen pelin alkamista.

 

Figupelit

Hitpointissa pääsee tutustumaan myös erilaisiin miniatyyri- eli figupeleihin ja yleisesti figuharrastukseen. Tule tutustumaan, katselemaan ja kokeilemaan! Nähtävillä on mm.  X-Wing Miniatures Game –peli, jossa pääset taistelemaan Star Wars -universumin katkerissa sodissa,  FUBA, Jalkapalloa nerokkaasti mallintava suomalainen lautapeli, jonka selostetut ottelut ovat mahtavaa viihdettä, sekä Warhammer Fantasy Battlen maailmaan sijoittuva Mordheim -kaupunkitaistelupeli, jota pääsee katselemaan ja kokelemaan.

Kuvat: Conikuvat.fi, Ilona Vanhakartano, Mikael Peltomaa (2kpl)


Puheohjelma

Auditoriossa järjestetään aihepiiriin liittyvää puheohjelmaa koko tapahtuman ajan. Katso ohjelmakuvaukset ja aikataulu ohjelmakartasta 
 

Ostoksia ja yhteistyökumppaneita

Tracon Hitpoint tarjoaa yhteistyökumppaneilleen mahdollisuuden esitellä tapahtumassa toimintaansa ja tuotteitansa. 

Yhdistyspöydät

Yhdistyspöytien ääressä pääsee tutustumaan erilaisiin aihepiiriin liittyviin harrastekerhoihin ja seuroihin, sekä heidän järjestämiin tapahtumiin. Yhdistyspöydiltä voi löytää harrastusseuraa myös tapahtumien väliselle ajalle, ja toisaalta yhdistyspöytä Hitpointissa on myös yhdistykselle itselleen hyvä tilaisuus löytää uutta verta omaan porukkaan!

Myynti- ja käsityöläispöydät

Myyntipöydiltä löydät peli- ja fanituotteita, sekä aihepiiriin liittyviä käsitöitä ja taidetta myös kotiin viemisiksi. 
 

Kuvat: Conikuvat.fi: Mikael Peltomaa, Minna Köykkä, Niklas Kukkonen


Ikärajat ja -suositukset

Tapahtuma on ikärajaton. Joissain yksittäisissä ohjelmanumeroissa voi olla ikärajoja tai -suosituksia, joista ilmoitetaan ohjelmakuvaksen yhteydessä.