Roolipelit

Tracon Hitpoint tarjoaa roolipelikokemuksia uusille ja kokeneille pelaajille! Tule pelaamaan, pelauttamaan, kokeilemaan, tutustumaan ja löytämään uusia pelikavereita. Mikäli roolipelaaminen on sinulle täysin uusi käsite, alempana tällä sivulla on lyhyt kuvaus, mistä on kyse!

 

Ohjelmakarttaan tästä

 

Miten Hitpointissa pääsee pelaamaan?

Jos haluat tutustua roolipeleihin vähän kevyemmin tai aikataulusi on muutoin tiukka, ovat Peliä Pyynnöstä -pelit sinulle sopivimpia. Näihin alle tunnin peleihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, tulet vain paikalle pelialueelle ja sisäänheittäjä ohjaa sinut sopivaan pelipöytään. Tarjolla olevien pelien valikoima vaihtelee sen mukaan, ketkä pelinjohtajat ovat vuorossa, joten useamminkin kerran kannattaa ilmestyä paikalle!

Aikataulutetut pöytäroolipelit ja freeform-roolipelit vaativat vähän enemmän sitoutumista, sillä niihin pitää ilmoittautua ennen pelin alkamista ja pelit kestävät useamman tunnin, yleensä neljä tuntia. Ilmoittautuminen tapahtuu Konsti-sovelluksella. Peleihin ilmoittautuminen aukeaa neljä tuntia ennen pelin alkamista. Jokaiselle pelien alkamisajankohdalle voit valita itsellesi järjestyksessä kolme mieluisinta peliä. Ilmoittautuminen päättyy 30 minuuttia ennen pelien alkamista, jolloin ilmoittautujat sijoitetaan peleihin heidän toiveidensa mukaisesti. Vaikka ilmoittautuminen aukeaa jo neljä tuntia ennen pelin alkua, ilmoittautumisajankohdalla ei ole vaikutusta lopputulokseen. Peliin pääsyn kannalta ei siis ole merkityksellistä, ilmoittaudutko tuntia aikaisemmin vai kolme tuntia aikaisemmin vaan pelaajat sijoitetaan tasapuolisesti heidän toiveidensa mukaisesti ilmoittautumisen päättyessä. Oman pelin ja sen sijainnin voi tarkistaa sovelluksesta. Ilmoittautumisen tiedot löytyvät myös roolipelitiskiltä. Jos et päässyt mihinkään peliin, kannattaa tulla käymään roolipelitiskillä, sillä jokin peli voi etsiä vielä lisäpelaajia.

Roolipeleihin osallistuminen ei vaadi valmistautumista etukäteen ja suurin osa peleistä ei vaadi aikaisempaa roolipelikokemusta. Omia noppia ja kyniä ei toki ole kiellettyä ottaa mukaan.

 

Kuvat: Conikuvat.fi: Mikael Peltomaa, Nyymix, Mikael Peltomaa, Milla Köykkä

 

Mitä roolipelaaminen on?

Roolipelejä on monenlaisia, mutta kaikkia niitä yhdistää yhteisen tarinan luominen ja hahmoihin eläytyminen.

Pöytäroolipelejä pelataan yleensä nimensä mukaisesti pöydän ääressä, noppaa heittäen ja asioita paperille merkiten jonkin valmiin sääntöjärjestelmän mukaan. Todennäköisimmin, kun jossain viitataan roolipeleihin, tarkoitetaan tämän tyyppisiä pelejä. Pelipöydässä istuu yleensä 3-6 pelaajaa ja yksi pelinjohtaja. Pelaajat keskittyvät yhteen hahmoon, jonka tekemisistä he päättävät. Pelinjohtaja luo maailman, kaikki muut hahmot sekä yhteisen tarinan lähtökohdat. Conipeleissä pelaajilta ei odoteta omien noppien tuomista tai sääntöjärjestelmien syvää tuntemista, ellei pelin tiedoissa näin erikseen pyydetä.

Freeform-roolipelit sisältävät yhteisen tarinan luomista ja hahmoihin eläytymistä samalla tavoin kuin muutkin roolipelit, mutta eroavat perinteisemmistä pöytäroolipeleistä eläytyvämmän pelitapansa vuoksi. Ne muistuttavat ensi näkemältä näyttelemistä tai improteatteria. Freeformin tarinat keskittyvät tehokkaasti teemoihinsa ja etenevät TV-sarjan tavoin kohtaus kohtaukselta pelinjohtajan tiukassa ohjauksessa. Näissä peleissä harvoin näkee noppia, hahmolomakkeita, rekvisiittaa taikka roolivaatteita. Tyypillisesti freeform-pelit kestävät noin neljä tuntia ja peliin osallistuu 3-5 pelaajaa. Lisää freeform-roolipeleistä voi lukea Roolipeliblogi LOKI:n artikkelista Freeform-roolipelaaminen pelityylinä.

 

Aikataulutettuihin pöytäroolipeleihin ja freeform-roolipeleihin ilmoittaudutaan Konsti-sovelluksella

Konsti on roolipelitapahtumille suunniteltu ilmoittautumissovellus. Sen avulla voit selata tapahtuman roolipelitarjontaa, merkata suosikkipelit ja ilmoittautua peleihin yksin tai ryhmässä. Konstia voi käyttää omalla mobiililaitteella, tietokoneella tai roolipelitiskin tarjoamilla laitteilla.

Konstilla pääset ilmoittautumaan roolipeleihin ennen niiden alkamista

Peleihin ilmoittautuminen aukeaa neljä tuntia ennen pelin alkamista. Jokaiselle pelien alkamisajankohdalle voit valita itsellesi järjestyksessä kolme mieluisinta peliä.

Ilmoittautujat sijoitetaan peleihin ilmoittautumisajan päättyessä

Ilmoittautuminen päättyy 30 minuuttia ennen pelien alkamista, jolloin ilmoittautujat sijoitetaan peleihin tasapuolisesti heidän toiveidensa mukaisesti. Oman pelin ja sen sijainnin voi tarkistaa tämän jälkeen sovelluksesta. Ilmoittautumisen tiedot löytyvät myös roolipelitiskiltä. Jos et päässyt mihinkään peliin, kannattaa tulla käymään roolipelitiskillä, sillä jokin peli voi etsiä vielä lisäpelaajia.

Ei ole merkitystä, miten paljon ennakkoon ilmoittaudut peleihin

Vaikka ilmoittautuminen aukeaa jo neljä tuntia ennen pelin alkua, ilmoittautumisajankohdalla ei ole vaikutusta lopputulokseen. Peliin pääsyn kannalta ei siis ole merkityksellistä, ilmoittaudutko tuntia aikaisemmin vai kolme tuntia aikaisemmin vaan pelaajat sijoitetaan peleihin ilmoittautumisen päättyessä eli 30 minuuttia ennen pelien alkua.

Sovelluksen käyttäminen vaatii salasanalla suojatun käyttäjätunnuksen

Uuden käyttäjätunnuksen voi rekisteröidä roolipelitiskiltä saatavalla numerokoodilla. Muista siis käydä roolipelitiskillä pyytämässä koodi ennen peleihin ilmoittautumista. Tämän jälkeen Konstiin voi kirjautua valitulla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tämä koodi kannattaa pitää tallessa, koska sitä voidaan tarvita myöhemmin esimerkiksi käyttäjätunnuksen salasanan vaihtamiseen. Muiden tapahtumien tunnukset eivät ole enää voimassa.

Peleihin on mahdollista ilmoittautua myös ryhmänä

Jokainen ryhmän jäsen tarvitsee oman Konsti-käyttäjätunnuksen, minkä jälkeen käyttäjät voivat muodostaa ryhmiä ja ilmoittautua peleihin yhdessä.

Vinkkejä Konstin käyttämiseen

  1. Roolipelitiskillä voi olla ruuhkaa, kun ilmoittautumisen päättymisjankohta lähestyy. Ilmoittautumista ei kannata siis jättää aivan viime hetkeen.

  2. Pelejä valitessa kannattaa miettiä, onko samassa alkamisajankohdassa myös muita kiinnostavia pelejä. Voit valita jokaiseen alkamisajankohtaan 1-3 peliä, joista ylimmäisenä on ensimmäinen toiveesi. Valitsemalla useamman pelin sinun on todennäköisempää päästä johonkin valitsemistasi peleistä, sillä Konstin on helpompi löytää kaikille ilmoittautujille peli, jos vaihtoehtoja on enemmän. Tavoitteena on silti sijoittaa kaikki ilmoittautujat jokaisen eniten toivomaan peliin.

  3. Konsti huolehtii, että sinulla ei ole päällekkäisiä ilmoittautumisia. Kun pääset peliin, päällekkäiset ilmoittautumiset perutaan automaattisesti.

Jos jokin jäi mietityttämään, roolipelitiskin väki auttaa kaikissa Konstia koskevissa kysymyksissä!

Siirry käyttämään Konstia